петък, 1 юли 2011 г.

Каква козметика да използваме във солариума

Първо искам да ви припомня ,че :
Солариума е вреден за жени:
1. Със заболявания на щитовидната жлеза, мастопатия, захарен диабет и хипертония.
2. В чието семейство има наследствена предразположеност към онкологични заболявания.
3. Чието тяло е покрито с пигментни петна и бенки.

Преди сеанс е необходимо напълно да изчистите кожата от козметика и грим. За добър загар трябва да използвате само козметика, която е предназначена за солариум. Особено популярни са т.н. “слънчеви капсули”, които се правят от натурални продукти и предпазват кожата от прекомерно изсушаване и изгаряне.
Слънчеви капсули  OENOBIOL SOLAIRE 

Използват се при излагане на слънце, за защита срещу вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Свойства: бързо ускорява загара и повишава толерантността на кожата към агресивното действие на слънчевите лъчи благодарение на изключителната си формула, която комбинира действието на основните каротеноиди, съдържащи се в нея. Цената им е около 40 лева.
  




За хубав загар кожата се нуждае от много минерали и витамини. Слънцето отнема от кожата естествената и влажност, затова е необходима както преди така и след солaриум специална грижа. Слънце-защитните кремове за естественото слънце нямат тези вещества, въпреки това възпрепятстват ефективния загар в солариума.
Този продукт за мен е  велик, след мазане имам невероятното усещане ,че ще полетя. Ето и описанието му :

Лосион за ускоряване на загара сподобрена формула: екстрактът отгуарана със стимулиращо действие нежно подпомага процеса напотъмняване. Какаовото масло,маслото от жожоба и витамин Е богатоподхранват кожата и подсилват нейнитеестествени защитни механизми. С неженаромат на карамел.

Запомнете ,че е много важно кожата да бъде добре ексфолирана преди солариума и отлично хидратирана след солариума. Успех и не прекалявайте :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар