петък, 1 юли 2011 г.

Как се използва пяна за коса

Стилизиращите продукти за коса могат да бъдат едновременно и спасение, но и да съсипят вида на косата ви.
 Съвети за ползване:
1. Нанесена върху влажна коса, пяната ще осигури гладък и лъскав вид на косата. Върху суха коса ефектът може да се постигне по-добър контрол и оформяне на прическата.
2. Не всички пяни са еднакви. Някои от тях се използват преди стилизиране със сешоар или маша, докато други са създадени специално за оформяне с пръсти. Можете да откриете най-различни варианти на различни цени. Тъй като пяната за коса е сравнително икономичен продукт е по-добре да инвестирате в по-качествени продукти.
3. По-малко, по-добре. Избягвайте да използвате твърде много пяна, за да не постигнете обратен ефект. Оптималното количество е горе-долу, колкото едно яйце. Ако имате нужда от освежаване на прическата можете да нанесете ново количество пяна, без това да придаде тежък вид на косата ви.
4. Ако имате съмнения точно колко да използвате, започнете с по-малко количество пяна.
5. За да постигнете най-добър ефект, винаги прочитайте указанията върху етикета. Някои видове изискват флаконът да се разклати добре преди употреба, други видове – не.
6. Ако целта ви е да постигнете обем, не се колебайте да използвате малко повече количество пяна в корените на сухата коса. Най-добре ще постигнете този ефект с наведена надолу глава. Имайте предвид, че повечето от видовете пяна за коса съдържат вид смола, която обвива косъма с допълнително покритие за постигането на обем, осебено при много фините коси.
7. Комбинирайте стилизиращата пяна с изсушаване с дифузер. Това можете да направите дори вкъщи. Нанесете пяната върху косата, включително и корените. Започнете сушенето с наведена надолу глава. Обърнете най-много внимание на корените на косата. Леко намачквайте с пръсти. Ще постигнете добър резултат в оформянето на естестевните къдрици и вълни.
8. Не нанасяйте пяната върху коса, чиито краища са твърде мокри и от тях капе вода. Попийте косата с хавлия, преди да нанесете продукта. Пяната действа най-добре върху коса, която е 50-60 % мокра.
9. Пяната трябва да е много добре разпределена върху отделните кичури. Тя трябва да се разнесе много добре, за да се избегне по-голямо количество от нея върху една част от нея, а върху друга да има недостатъчно количество. Ако се затруднявате да нанасете пяната с ръце, можете да използвате еднократно разресване с широк гребен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар