петък, 1 юли 2011 г.

Видове дезодоранти

Кои дезодоранти против изпотяване са най-ефективни и как да ги изберем?
Антиперспирантите забавят процеса на изпотяване, което от своя страна намалява количеството бактерии (те са отговорни за неприятната миризма на пот), които нямат с какво да се хранят.
Део-стиковете обикновено съдържат съединения на алуминия като алуминиев хлорид и алуминиев хидроксибромид. Тяхната цел е да направят средата на подмишниците неблагоприятна за развитие на бактерии.
Парфюм-дезодоранти- дезодориращото им действие е слабо и краткотрайно, и затова се препоръчват при незначително изпотяване.
Рол-он

Ако държите на мекотата, то тези мънички флакончета са създадени специално за вас. Главните му предимства са малкият размер и широката ролка, която дозира количеството течност. Поставянето му върху кожата под мишниците е много приятно и оставя нежен, ароматен слой, изключително подходящ за предпазване от възпаления след епилация

На който и вид ароматизатор да се спрете, не забравяйте, че потенето е нормална телесна функция, чрез която тялото регулира температурата си, а неприятната миризма се получава при контакта на потта с бактериите по повърхността на кожата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар